top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAsenpa

Asenpa İthalat & İhracat Danışmanlığı

İthalat ihracat danışmanlığı markanızı uluslararası arenada temsil etmek için önem arz eder. Asenpa verdiği yetkin ithalat ve ihracat danışmanlığı hizmeti ile firmanızın küresel piyasada ticaret yapabilmesini sağlar. Teknolojinin ilerlemesi ve küreselleşmenin artması ile ithalat ve ihracat sektörü hızla gelişmeye devam ediyor. Firmaların pek çoğu bu gelişen sektörden pay alabilmek için doğru hamleler ile kurallara uygun bir şekilde ithalat ihracat yapmayı amaçlar.

İthalat & İhracat Danışmanlığının Amacı


Asenpa ithalat ihracat danışmanlığı hizmetiyle şirketlere gerekli bilgilendirmeleri yaparak pek çok konuda yol gösterir. Her ülke ithalat ve ihracat hizmetlerini kendi yasaları ile sınırlar. Bir şirketin ithalat ve ihracat alanında tüm ülkelerin kanun ve kurallarını bilmesi mümkün olmamakla birlikte fazlasıyla külfetlidir. Bununla birlikte şirketler, ithalat ve ihracat yaparken satış yapacakları ülkelerin yasa ve kurallarını bilmek mecburiyetindedirler. Asenpa şirketler yerine ülkelerin farklı sektörlerdeki ithalat ve ihracat gereklilikler ve ilgili yasalar hakkında bilgilendirme yapar.

Lojistik kurallarına uyma zorunluluğunu üstlenen şirketler, ihracat ve ithalat alanındaki kurallar için uzman görüşlere ihtiyaç duyarlar. Farklı ülke insanları ile iş yapmak, usul farklılıklarından dolayı zorlayıcı olabilir. İthalat ihracat danışmanlığından faydalanarak bu zorlukları şirketiniz için avantaja çevirmek mümkün hale gelir. İthalat yasal işlemleriyle ilgili mali cezalardan kaçınmak için Asenpa ithalat ihracat danışmanlığına güvenin. Asenpa, uluslararası alandaki ithalat ihracat (export import) ile ilgili sorunları hızlı ve etkili bir şekilde çözer.

İthalat & İhracat Danışmanlığının Avantajları


Küresel pazarı anlama

Küresel pazara atılmak üzere olan bir firma piyasa, piyasanın önde gelen şirketleri ve ithalat ihracat kuralları ile ilgili temel fikirlere sahip olmalıdır. Firmaların ithalat ihracat yapabilmesini sağlayan en önemli faktörler arasında planlı, dakik ve kurallara uygun çalışma yer alır. İthalat ihracat danışmanlığı, küresel pazarı anlamak ve doğru bir şekilde çalışmak için kolaylık sağlar.

Potansiyel tasarruf imkânı

İthalat ihracat sektöründe kurallara uymamak beraberinde para cezalarını getirir. Bununla birlikte ürünlerin yanlış şekilde yollanılması, gönderilen ürünlerin kabul edilmemesi ya da gereksinimleri karşılamaması ürün zayiatına yol açar. Danışmanlık hizmeti alarak bu durumların önüne geçilebilir.

Daha hızlı ulaşım

İthalat ihracat danışmanlığından faydalanarak gönderilen malların gitmesi gereken yere daha hızlı ulaşmalarını sağlarsınız. Daha hızlı ulaşım, Asenpa tarafından verilen gümrük uygunluğu desteği ile elde edilebilir.

Ortaklık kurma fırsatı

İthalat ve ihracat (export import) yapan firmalar, danışmanlık hizmeti alarak ortaklık kurabilecekleri diğer firmalar ile ilgili bilgi sahibi olurlar. Bu firmalar arasında lojistik şirketleri, nakliye, diğer ulaşım seçenekleri ve depolama yer alır.

Verimliliği arttırma fırsatı

Asenpa ithalat ihracat danışmanlığının sağladığı bir diğer avantaj ise firma verimliliğini arttırmaktır. Uluslararası piyasada firmanız hata yaptığında danışmanlık hizmeti bu hatayı en hafif şekilde telafi etmeniz için ne yapmanı gerektiği konusunda yol gösterir. Bu şekilde firmaların alması muhtemel cezalarda indirim imkânı yaratır. Ayrıca danışmanlık hizmeti ürünlerinizin doğru lisanslara sahip olup olmadığını sorgular. Asenpa tarafından verilen Ortadoğu ve Avrupa'ya ithalat ve ihracat danışmanlığı hizmetini alarak dünyanın dört bir yanındaki ülkeler ile hızlı ve kolay bir şekilde ithalat ihracat yapma mümkün hale gelir.

109 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page