top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAsenpa

Patates Püresi (Potato Flake)

Güncelleme tarihi: 19 Şub 2020

Asenpa, firmaların ham madde ihtiyaçlarını en kaliteli mallar ile uygun fiyata hızlı bir şekilde tedarik eder. Birçok alanda çeşitli ürün portföyü ile ürün tedariki sağlayan Asenpa, dağıtım sürecinde tüm riskleri sıfıra indirmesi sebebi ile firmaların ilk tercihleri arasında yer alır. Gıda ve gıda tipi ham madde ithalat & ihracatı yapan Asenpa ürünleri arasında patates püresi (potato flake) rağbet gören ürünlerden biridir.

Toz Patates Püresi


Toz patates püresi, sıcak su veya süt eklenerek patates püresi yapmayı sağlar. Bu paketli ürün 1950'li yıllarda Philadelphia'da seri üretime başlanıldığından beri dünyanın dört bir yanında ilgi görmektedir. Toz patates püresinin bu kadar rağbet görmesinin nedeni menülerin vazgeçilmezi patatesin dakikalar içerisinde hızlı ve pratik bir şekilde hazırlama imkânı sunmasıdır. Paketlenmiş patates püresi bugün, milyonlarca insanın dolabında birkaç dakika içerisinde hazırlanmayı bekler.

Toz patates püresinin avantajları bunlar ile sınırlı değildir. Püre, iyi bir karbonhidrat kaynağıdır ve uygun fiyatlara sahiptir. Sayısız yemek ile uyumlu olan patates püresi, küçük paketler içerisinde yer alır. Hafiftir ve her yere kolaylıkla taşınabilir. Dışarıda yenilen yüksek oranlarda katkı maddesi içeren işlenmiş yiyeceklere göre daha sağlıklıdır. Patates, pirinçten daha az kalori ve karbonhidrat içerir üstelik lif oranı daha fazladır. Üstelik paketlenmiş püreler hipoalerjeniktir yani diğer gıdalara oranla daha düşük alerji riskine sahiptir.

Toz Patates Püresinin Yapımı


Toz patates püresinin yapımı, patateslerin endüstriyel pişirme yöntemi ile başlar. Daha sonra pişirilen patatesler bir tambur üzerinde silindirler aracılığıyla ezilir. Patates püresi, nemi istenen seviyeye ulaşıncaya kadar hızlı bir şekilde kurutulur, daha sonra kurutulmuş, patates püresi tabakası tamburdan kazınır. Bu tabaka bir değirmen eleği ile parçalanır ve elde edilen pullar daha sonra paketlenir. Farklı aromalara sahip patates püresi bulmak mümkündür. Hazır patates püresinden elde edilen C vitamini ve potasyum kaslar için faydalıdır. Toz patates püresinin besin değerleri aşağıdaki gibidir.

C vitamini: 7.2 miligram / günlük alınması gereken miktarın %10'u

Potasyum: 480 miligram / günlük alınması gereken miktarın %25'i

Lif 2 gram / günlük alınması gereken lif miktarı 25 gram

Bazı toz patates püreleri B6, magnezyum, kalsiyum ve demir de içermektedir.

Patates Püresi İthalat & İhracat


Patates püresi olarak bilinen potato flake, Ürün Karmaşıklık İndeksi (Product Complexity Index - PCI) 'ne göre 2541. en çok işlem gören ürün ve 1911. en karmaşık üründür. Patates püresini ihraç eden ülkeler sırasıyla aşağıdaki gibidir:

Almanya (174 milyon dolar)

Hollanda (99 milyon dolar)

Amerika Birleşik Devletleri (89 milyon dolar)

Belçika-Lüksemburg (62 milyon dolar)

Fransa (23,2 milyon dolar)

Patates püresini en çok ithal eden ülkeler sırasıyla aşağıdaki gibidir:

Malezya (48,5 milyon dolar)

İtalya (46 milyon dolar)

Amerika Birleşik Devletleri (43,9 milyon dolar)

Fransa (35,5 milyon dolar)

Japonya (34 milyon dolar)

Uygun fiyatlara, minimum riskle kalite standartlarını karşılayan patatesi püresi tedariki için güvenli ithalat ihracatın adresi Asenpa, zaman kaybı olmadan müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılar.

871 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page