top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAsenpa

Toz Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Güncelleme tarihi: 15 Mar 2020

Kısa zaman içerisinde en lezzetli haliyle püre yapmanın olanağını sunmaktadır. Bu ürün sayesinde davetlerinizde, özel gün yemeklerinizde ve kalabalık yemek cemiyetlerinizde en pratik şekilde leziz bir püre yapabilir, damaklarda tadını bırakabilirsiniz.

Normal şartlar altında, patates püresi yapabilmek için yoğun bir çaba harcanmaktadır. Patateslerin haşlanması ve daha sonra süt, tuz, tereyağı ile harmanlanması zaman alıcıdır. Üstelik yanlış ölçü ve kullanım miktarı nedeniyle çoğu zaman patates püreleri kıvam almamaktadır. Bu noktada püre tam kıvamında ve tam tadında bir lezzetin ortaya çıkmasında etkili olmaktadır. Püre yapımında pek çok aşama uygulanmakta, ürün birden fazla işlemden geçmektedir.


Yapım Aşaması


Toz haline getirilmiş olan ve kolay kullanım sağlayan pürenin üretilebilmesi için pek çok işlem gerçekleştirilmektedir. Öncelikle doğal yollarla yetiştirilmiş olan patatesler toplanır, toprak ve kirden arındırmak için özel olarak yıkanır, durulanır ve kurutulur. Daha sonra soyum aşamasına geçilerek kesilen patatesler pişirilmeye alınır. Kıvamını alan e pişen patates püreleri büyük bir ezici yardımı ile yüksek basınç uygulanarak ezilir. Ezilmiş hale getirilen patateslere tuz, süt, baharat karışımları eklenir. Ayrıca antioksidan ve stabilizatör maddeler de eklenen karışımlar arasında bulunur.

Toz patates üretiminde karışım içerisine eklenen antioksidan maddeler, ürünün daha uzun süreli olarak kullanılmasına etki etmektedir. Bununla birlikte antioksidan maddeler pürenin kıvamını alması açısından da oldukça önemlidir. Tüm malzemelerin bir araya getirilmesi ve karıştırılmasının sonrasında karışım kurutulmaya alınır ve daha sonra silindir aracılığı ile ufalanır. Artık paketlenmeye hazır durumda olan toz patates püresi gerekli olan kontrol aşamasına sokulur ve test edilir. Kontrollerin yapılmasının ardından ise kullanıma sunulmak üzere paketleme işlemine geçilir.


Kullanım Alanları


Kullanım açısından geniş bir alana sahiptir. Her evde yemeklerin yanında farklı bir tat oluşturmak, tavuk ve et yemekleri gibi yemeklerin tabanında bir zemin oluşturmak amacıyla toz patates püreleri kullanılmaktadır fakat yoğun olarak bu gıda ürünleri büyük yemek işletmelerinde, catering firmalarında ve otellerde kullanılmaktadır. Kısa zaman içerisinde onlarca, yüzlerce hatta binlerce kişiye yemek servisinin yapılabilmesi için toz halinde kullanılan ürünlere oldukça ihtiyaç duyulmaktadır ve bu tarz ürünler oldukça büyük kolaylık sağlamaktadır.

Ürün, gıdaya yönelik işletmelerde kullanılabildiği gibi bireysel olarak da kullanılabilmektedir. Özellikle kalabalık davetlere imza atan ev sahipleri, bu toz gıda ürünü sayesinde oldukça kısa bir zaman içerisinde onlarca kişi için leziz patates püresi yapabilmektedir.


Besin Değerleri


Bu gıda ürünü, selenyum ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Selenyum ve C vitamini, vücudun farklı fonksiyonlarında etkili olmaktadır ve insan sağlığı açısından alınması gereklidir. Ayrıca püre yapımında kullanılan antioksidan maddeler, vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesine etki eder ve C vitamini de demir asimilasyonunu yapmasına olanak tanır.

Toz patates pürelerinde enerji verici olan karbonhidratlar da bulunmaktadır. Zengin bir şekilde bulunun karbonhidratlar vücudun daha zinde, daha dinamik ve daha enerjili olmasına etki eder. B3, B6 ve B5 vitaminlerinin, karbonhidratların ve potasyumun içinde bulunduğu patates püresi, yorgunlukların giderilmesinde oldukça etkisini göstermektedir. Dolayısı ile toz patates püreleri, sağlık koşulları ele alındığında güvenle tüketilebilecek bir gıda ürünüdür. Detaylı bilgi almak için https://www.asenpa.com/post/patates-puresi-potato-flakeadresini ziyaret edebilirsiniz.

1.720 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page